Luk Savaria Kuplunggyártó Kft.

A Schaeffler-ről

 

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító. A legmagasabb minőség, a kimagasló technológia és a fejlett innovációs erő jelentik a Schaeffler-csoport tartós sikerének alapját. Motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensekkel és rendszerekkel, valamint a sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő és csúszócsapágy-megoldásaival a Schaeffler-csoport már napjainkban is döntő mértékben járul hozzá a „Holnap mobilitásához“. 2016-ban a technológiai vállalat mintegy 13,3 milliárd eurós árbevételt ért el. Közel 89.400 munkavállalójával a Schaeffler a világon az egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő vállalat, mely több mint 50 országban telepített közel 170 gyárával olyan világméretű hálózattal rendelkezik, mely termelő üzemeket, kutatási és fejlesztési részleget és forgalmazó cégeket foglal magába. 

 

A Schaeffler Szombathelyen

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-ben 1997 novemberében indult meg a termelés. Munkavállalóink jelenlegi létszáma több, mint 3500 fő, amely a további technológiák és gyártósorok telepítésének következtében 2018-ban további 200 fővel emelkedhet.

Az egyenletesen magas gyártási minőségnek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Schaeffler-csoport 4. legnagyobb gyárává nőttük ki magunkat a 75 gyár közül és a világon minden tízedik új autóban általunk gyártott kuplung és lendkerék található.

LUK SAVARIA KUPLUNgGYÁRTÓ KFT.

www.schaeffler.hu