Dana Hungary Gyártó Kft.

Gépjárműalkatrész-gyártás felsőfokon

A Dana a járműipari erőátviteli rendszerek és energiamenedzsment megoldások kínálatában világelső, a prémium személy-, haszon- és nehézgépjárműgyártók beszállítójaként az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb iparágba nyújt betekintést. A több mint 110 éves múlttal bíró vállalat amerikai központjában fejlesztették ki a világ első tempomatát és aulimínium hajtótengelyét, illetve a hidromechanikus sebességváltót.

A Dana valamennyi általa gyártott termék esetén tevékenyen részt vállal az egyedi tervezésben, a termék- és applikáció elemzésben, illetve a vevőivel együttműködve az intergrált termékfejlesztésben.

• Világszerte 95 gyártó- és 15 technikai központot működtet,

• Magyarországon 2005 óta van jelen,

• győri központjában 600 főt alkalmaz.

A Dana az elmúlt tíz évben a magyarországi járműipar meghatározó, a régió iparának egyik irányító szereplőjévé vált. A legmodernebb technológiai megoldások és a folyamatos innovatív fejlesztések jellemzik.

Off-Highway üzletága hajtóműveket és futóműveket szerel össze mezőgazdasági, bányászati és építőipari nehézgépjárművekbe. 2013-tól működő CNC üzemében nyers alkatrészek megmunkálását végzi futóművek számára.

A Power Technologies gyáregység személygépjárművekbe hőcserélőket, illetve szelepház fedeleket és tömítéseket gyárt. 2017-ben kezdi meg egyúj termékkategória, a turbó hűtők gyártását vállalati szabadalom alapján, a legújabb technológia alkalmazásával.

Az Aftermarket Distribution Center 2012-től működik Győrben, a nehézgépjármű és a teherautó részleg európai utópiaci értékesítési központjaként. A világ több mint 70 országába szállítanak alkatrészeket gyártói és független szervizközpontoknak, viszonteladóknak.

A Dana negyedik, csúcstechnológiát képviselő gyára 2018-ban kezdi meg működését, ahol hipoid és ívelt kúpkerék hajtásegységeket, valamint elemi fogaskerekeket és ívelt kúpkerék hajtásokat gyártanak majd hagyományos hátsó hídház és merev tengelyekhez, valamint összkerék meghajtású rendszerekhez. A telephelyen a jövőben lehetőség nyílik teljes futóművek összeszerelésére is.

DANA HUNGARY GYÁRTÓ KFT.

logo